INGREDIENSER

ALOE – Sårläkande och inflammationshämmande. Bra på solbränd hud, sår, acne, hud­irritationer och klåda.


APELSIN – Antiseptisk, ökar blodcirkulationen, ger en upplivande effekt.


APRIKOSKÄRNOLJA – Mild olja rik på naturligt A-vitamin. Tillför huden näring och gör den mjuk och len, förbättrar elasticiteten. Särskilt bra för torr känslig och utsliten åldrad hud.


AVOCADOOLJA – Skyddar mot väder och vind och bevarar fukt. Mycket bra vid torr hud och rynkor, trött och glanslös hy. Ger lyster, smidighet och näring.

BIVAX – Skyddar huden utan att täppa till porerna, verkar lugnande på irriterad hud och är uppmjukande.

CEDERTRÄ – Antiseptisk, cirkulationsbefrämjande, uppmjukande, reglerande på talgproduktionen och lugnande på irritationer.

E-VITAMIN (Tocopherol) – Läkande, vårdande med antioxideringsverkande effekt, fördröjer åldrandet av huden.

GERANIUM – Renande och stärkande, normaliserar talgkörtelproduktionen, lindrar acne, eksem, mindre sår och skador.

JOJOBA – Närande, mjukgörande, skyddande med anti-inflammatoriska egenskaper. Bra vid hud­irritationer. Passar även vid ytliga solskador, olika typer av eksem, psoriasis, klåda och hudbristningar. Passar torr och känslig hud. En gyllengul olja med en unik sammansättning av fettsyror, som snabbt går in i huden och binder dess fuktighet. 

KAMOMILL – Antiseptisk och bakteriedödande, bra mot lättare hudeksem.


KAROTIN – Fuktighetsbevarande och välgörande för torr, trött hy, eksemhy och i solskyddsmedel, där det ger ett visst skydd och en bättre och snabbare färgning av huden. Regenererande, hjälper till vid nybildning av celler i huden, motverkar bildning av fria radikaler och binder giftiga ämnen.

LAVENDEL – Antiseptisk, sårläkande och inflammationshämmande; hjälper till att läka utan ärrbildning. Balanserar talgproduktionen och stimulerar celldelningen, hudförnyande. Uppmjukande och lugnande effekt gör oljan användbar på allergiska utslag, eksem, särskilt psoriasis.


LIME – Stimulerar blodcirkulationen, svalkar, friskar upp och drar samman trött och glåmig hy.

MANDARIN – Söt och varm doft. Upplyftande på sinnet. Passar alla hudtyper, cellförnyande, sägs öka elasticiteten i huden. Bra på akne, igentäppta porer och ärr.


MOROTSFRÖOLJA – Antiseptisk och sårläkande. Upplivande effekt på trött, glåmig, solskadad och åldrad hy, stramar upp och ger elasticitet, särskilt bra i kombination med FRANKINCENSE den andra hudföryngraren för åldrad hud och rynkor.


MYRRA – Inflammationshämmande och sårläkande, för mogen hud och rynkor.

NATTLJUSOLJA – Hjälper hudens celler att bli stabila och starka. Oljan används vid eksem, psoriasis och problem vid torr hud (hud som fjällar, är röd och kliar). Passar bra på livlös hud som saknar elasticitet. Rynkhämmande, förebygger hudens åldringsprocess.


VEGETABILISKA OLJOR


Vegetabiliska oljor utvinns från det mest värdefulla i växten, bland annat ur frön och fruktkärnor. Till skillnad från mineraloljor (paraffin, vaselin m.fl.) tillför de vegetabiliska oljorna huden vitaminer, antioxidanter och viktiga fettsyror. De vårdar och mjukgör, hjälper huden att hålla kvar sin fuktighet samtidigt som de fungerar skyddande, närande och låter huden andas.

ETERISKA OLJOR


Eteriska oljor utvinns från olika läkeväxter och är vårdande, renande och läkande. Eteriska oljor har används sedan urminnes tider i många kulturer inom traditionell hudvård för att påverka vår hud, hälsa och välbefinnande på ett positivt sätt och behandla olika problem.

NYPONFRÖOLJA – Mjukgörande, regenererande och hudläkande effekt för torr, flagig, skadad, ärrig, rynkig och trött hy, motverkar pigmentfläckar som åldersfläckar.

OLIVOLJA – Närande, mjukgörande, skyddande med anti-inflammatoriska egenskaper. Bra vid hudirritationer. Passar även vid ytliga solskador, olika typer av eksem, psoriasis, klåda och hudbristningar. Passar torr och känslig hud.


PATCHOULI – Regenererande och stärkande. Vid skadad hud, rynkor, mogen och slapp hud.


PETIT GRAIN – Pomeransoljan är uppfriskande och milt antiseptisk, balanserar talgproduktionen, är sammandragande och stramar upp.

RICINOLJA – En fet olja som suger åt sig smutsen, effektivt djuprengörande.


RINGBLOMMA – Läkande egenskaper, stärker återuppbyggnad av vävnader och används på hudutslag, hudsprickor, blåmärken och solsveda.


ROMERSK KAMOMILL – Antiseptisk, antiinflammatorisk, lugnande och läkande på huden, vid inflammerade och svårläkta sår och utslag, eksem, psoriasis och nässelfeber.


ROS – Lugnande och regenerande, vid torr, känslig och mogen hud, rynkor och ytliga blodkärl. Stärkande och afrodisiakisk.


ROSENBLOMSVATTEN – Antiseptiskt fuktighetsbevarande och allmänt hudvårdande.


ROSENTRÄ – Cellstimulernde och antiseptisk, bra för känslig, torr, mogen hud och rynkor. Balanserande och stärkande.

SANDELTRÄ – Återfuktande - ett klassiskt medel för torr hy. Sammandragande, stimulerar blodcirkulationen. Lindrar irritation av solsveda, hudsprickor, psoriasis och eksem.


SHEASMÖRSOLJA – Anti-inflammatoriska egenskaper samt stimulerar hudläkning vid småsår, bristningar och sprickor. Skyddar huden mot irritationer som uppkommit av till exempel kemikalier. Fantastiska, mjukgörande egenskaper och kan användas på torra kroppsdelar, hudsprickor och alla typer av hudbristningar.


SOLROSOLJA – Rik på linolsyra, bra för cirkulationen, mjukgörande och skyddande som huden absorberar med lätthet och fördelar sig fint. Utmärkt på psoriasis och andra eksem.

TISTELOLJA – Innehåller Linolsyra, som hjälper kroppen bilda GLA och vidare prostaglandiner. Bildas inte tillräcklig mängd prostaglandiner i kroppen, kan huden bli torr och rynkig i förtid. Bra för tunn och känslig hud med dålig cirkulation.

YLANG YLANG – Antiseptisk, normaliserar talgkörtelproduktionen. Upplyftande och euforisk.

VETIVERT – Verksam mot bakterier och svamp och beskrivs som läkande, cellförnyande (på irritationer, sår, bristningar), sammandragande och venstärkande.

För mig som är ute mycket både i skog och mark är det viktigt att använda produkter som både skyddar mot väder och vind och ger den näring som huden behöver. 

Ian Sirelius

 IK Sirius, Uppsala

 Jag vårdar min hud, min jord och mina växter med samma kärlek och omsorg. Utan kemikalier och gifter.

Julia Lil Maria

Landskapsarkitekt,  Alnarp, Skåne

Jag har äntligen hittat en ansiktscrème som verkligen vårdar och håller min hud fräsch. Som är helt naturlig dessutom.

John Crafoord

Studerande, Stockholm


rose-m.fl
oil+refill
julia
kontakt1
blomlogga svart

Copyright © NATURE WORKS

ORGANIC NATURAL SKIN CARE

133 36 SALTSJÖBADEN, SWEDEN

KONTAKT